Onze duurzame
Kwekerijen

Duurzaamheid zit verweven in ons DNA. Wij willen een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld en onze milieu-impact minimaliseren. Dit zie je terug in alles wat wij doen. Wij investeren in duurzame oplossingen die helpen om waterverspilling tegen te gaan, het energieverbruik te verlagen en CO2-uitstoot te verminderen. We willen groen groeien. Zodat we nu én in de toekomst kunnen genieten van wat de wereld ons te bieden heeft.

Energie

Energie is bij ons top of mind. Wij investeren in technische innovaties, waarmee op duurzame wijze energie wordt opgewekt. Een goed voorbeeld hierin is de DaglichtKas. Door speciale lenzen in het dek worden zonnestralen gecentreerd op een buis met daarin stromend water. Door de brandlijn die ontstaat, wordt het water in deze buizen opgewarmd en opgeslagen. Deze warmte kan direct óf op een later moment gebruikt worden bij het verwarmen van de kas, bijvoorbeeld in de nachten of winter. Hiermee wordt 40-50% energie bespaard ten opzichte van een normale kas. Daarnaast maken we gebruik van zonnepanelen, ledverlichting en warme/koude bronnen. Bovendien zijn wij aangesloten bij een warmtecoöperatie, waar aardwarmte in ontwikkeling is.

Water

Water is schaars en dus moeten we hier zuinig mee omgaan. In onze kwekerijen recirculeren wij ons water én hebben wij een ondergrondse waterberging in gebruik. Hiermee vangen wij overtollig regenwater op, wat wij op een later moment kunnen oppompen voor het bevochtigen van onze planten. En dat niet alleen; hiermee gaan we verzilting van de bodem tegen én helpen we de omgeving droge voeten te houden bij hevige regenval.

CO2

Onze planten hebben CO2 nodig om te groeien. Hiervoor gebruiken wij onder andere de CO2 die vrijkomt bij onze WKK's. Ook zijn onze kwekerijen aangesloten bij het initiatief OCAP. OCAP levert CO2 die vrijkomt uit het industriegebied Botlek aan grote glastuinbouwgebieden. Al deze CO2 wordt opgenomen door onze planten die dit weer omzetten naar zuurstof. Met deze duurzame manier van het terugdringen van de CO2-uitstoot dragen wij tevens bij aan een beter klimaat.

CERTIFICATEN

Van kweker tot consument; wij willen dat iedereen in de keten verantwoord kan genieten van onze Phalaenopsis. Duurzaamheid, traceerbaarheid, productzekerheid en goed werkgeverschap vinden wij daarom heel belangrijk. Als bewijs dat dit in onze organisatie goed is geborgd, beschikken wij over de certificeringen MPS-A, MPS-GAP, MPS-ProductProof en MPS-SQ.

Groen groeien

Wij telen maximaal biologisch. We zetten biologische bestrijders in om ziekten en plagen te voorkomen. Dit is beter voor het milieu en bovendien bootsen we op deze manier de natuurlijke omgeving van de Phalaenopsis na. Zo voelen onze planten zich helemaal thuis in de kas en verminderen wij onze impact op het milieu.

Onze collega’s

Onze collega’s zijn de drijvende kracht achter ons bedrijf. Kennisontwikkeling, persoonlijke groei en plezier in het werk staan daarom bij ons centraal. Ieder op zijn eigen niveau en met zijn eigen ambities. We willen immers dat iedereen zich comfortabel voelt op zijn/haar werkplek. Hoe wij dit realiseren? Met een fijne werkomgeving, waar ruimte is voor eigen inbreng, doorgroei en opleidingen. Waar we een gezonde levensstijl stimuleren en met elkaar leuke dingen doen. Een fijne werkomgeving creëren we met elkaar.