Onze duurzame
kwekerijen

Topkwaliteit Phalaenopsis telen in volledig duurzame kwekerijen. Dat is onze drijfveer. Wij willen de impact op het milieu en onze omgeving minimaliseren, reststromen een tweede leven geven en het welzijn van onze collega’s garanderen. Daarin leggen we de lat steeds hoger. De komende jaren investeren wij in verdere verduurzaming. Ons doel voor 2030? Een volledig circulaire kas. Een kas met een gesloten systeem, waarin onze planten worden geteeld met aandacht voor mens, milieu en omgeving. Zodat we nu en in de toekomst verantwoord kunnen genieten van groen.

Less impact

In onze kassen bootsen wij de natuurlijke omgeving van de Phalaenopsis na. Het klimaat en de omstandigheden worden zodanig ingericht dat de orchidee zich helemaal thuis voelt. Hiervoor is energie en water nodig. Om onze milieu-impact te minimaliseren, investeren wij in duurzame oplossingen die helpen om ons energieverbruik te verlagen en fossiele brandstoffen te vervangen door groene energie. Daarnaast gaan we voor volledige recirculatie van ons water. Om de plant gezond te houden, investeren wij in groene gewasbescherming. We zijn een eind op weg, maar zijn er nog niet. Wij gaan voor fossielvrij, emissieloos en chemievrij. Benieuwd hoe wij dat doen?

Reduce waste

In onze kwekerijen hanteren wij het ‘refuse, reduce, reuse, recycle’-principe. Dit gaat om verpakkingen en afval. Steeds vragen wij ons af hoe we materiaalgebruik kunnen vermijden en/of verminderen én hoe we materialen kunnen hergebruiken en/of recyclen. Als je het ons vraagt bestaat afval straks niet meer; alle reststromen krijgen een nieuwe bestemming.

Healthy people

Iedere dag werken wij met ons team aan topkwaliteit orchideeën. Wij vinden het belangrijk om een goed werkgever te zijn, onder meer door goede arbeidsvoorwaarden en een fijne werkomgeving te creëren. Maar goed werkgeverschap is meer dan dat. Wij willen dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Daarom investeren wij in kennis, groei en plezier. Dit resulteert in prachtige orchideeën, waar consumenten in heel Europa lang en verantwoord van kunnen genieten. En dat leidt weer tot gezonde mensen! Planten maken ons immers gelukkig. We zijn productiever en creatiever in een groene omgeving. Bovendien werken planten stress verlagend en bevorderen ze ons concentratievermogen. En dat niet alleen. Bloemen en planten verbinden. Bij feestelijke en verdrietige momenten zorgen zij voor saamhorigheid.

CERTIFICATEN

Van kweker tot consument; wij willen dat iedereen in de keten verantwoord kan genieten van onze Phalaenopsis. Duurzaamheid, traceerbaarheid, productzekerheid en goed werkgeverschap vinden wij daarom heel belangrijk. Als bewijs dat dit in onze organisatie goed is geborgd, beschikken wij over de certificeringen MPS-A, MPS-GAP, MPS-ProductProof en MPS-SQ.