Optimaal Genieten
Verzorgingstips

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van jouw orchidee. Wij helpen je graag op weg met enkele verzorgingstips.

Temperatuur & licht

De Phalaenopsis groeit goed bij normale kamertemperaturen, bij voorkeur tussen 15°C en 25°C. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomermaanden (april t/m augustus). Hierdoor kunnen de bladeren geel kleuren. Het uitvallen van bloemknoppen of bladeren kan daarentegen juist wijzen op een gebrek aan licht.

Water & voeding

Geef de Phalaenopsis 1x per week water. Dompel de kweekpot gedurende 10 minuten onder in een laagje water. Zo hebben de wortels voldoende tijd om het water op te nemen. Zet de Phalaenopsis daarna weer terug in de sierpot. Let op dat er geen water in de sierpot blijft staan; de orchidee houdt niet van natte voeten. Voor optimaal bloeiplezier geef je de orchidee 1x per maand voeding van Pokon of Culvita.

Wist je dat…

…je de luchtwortels die boven de pot uitsteken kunt afknippen?

…je aan grijze wortels kunt zien dat de orchidee water nodig heeft?

…een orchidee niet goed tegen tocht, rijpend fruit, bloembollen en grote temperatuurverschillen kan?

Arrangementen

Staat de orchidee in een arrangement en is onderdompelen niet mogelijk? Leg dan 2x per week 2 ijsklontjes naast het blad van de plant óf giet 2x per week 40 cc water naast het hart van de plant.

Boeketten

Snijd de bloemstelen schuin af (2cm) en plaats het boeket in een schone vaas met lauw water. Voeg vervolgens wat snijbloemenvoedsel toe aan het water. Ververs het water 2x per week voor een optimaal resultaat en snijd gelijk weer een stukje van de steel af.